• Docenten, Trainers, Bedrijfsopleiders

  • HBO+

  • Oktober 2021 – november 2021 (zie agenda)

  • vrijdag 9.30 – 17.00 uur

  • € 515,00 (incl. 21% btw) of € 475,00 (btw vrij)

  • Graaf Florisweg 30, Gouda

Resultaatbeschrijving

In deze 2-daagse training komen de zes soorten werkvormen aan bod, je leert over deze werkvormen en hoe je ze kunt toepassen in jouw eigen onderwijspraktijk voor gevarieerde lessen. Deze werkvormentraining is niet alleen nuttig voor beginnende docenten of trainers, maar is ook een goede reflectie en professionalisering voor ervaren docenten en trainers.

Registratie / Erkenning

Na het volgen van de training en het volbrengen van de bijbehorende toetsing leidt de Training Activerende werkvormen tot een certificaat op het uitvoerende gebied van de competentie doceren.

In combinatie met de Training Activerende didactiek leidt deze training tot de basiskwalificatie onderwijs (BKO). Een certificaat dat aantoont dat je bent onderlegd met de basis van activerende didactiek.

Deelnemers en niveau

De Training Activerende werkvormen is een praktijkgerichte opleiding voor docenten en trainers, zowel beginnend als ervaren. De opleidingsgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers en is een interessante mix van mate van ervaring en werkvelden.

De training vormt ook een onderdeel van de post-hbo Leergang Activerend Opleiden, het niveau van de training is HBO+.

Competenties

De didactische basis van deze training is het werken aan twee competenties, de eerste is een onderdeel van een landelijk vastgesteld protocol en de tweede is een opleidingscompetentie.

  • Doceren (uitvoeren)
  • Digitaliseren

competentie-digitaliseren

©Iris Loonen

Beschrijving van de inhoud

De training richt zich op het aanscherpen van didactische vaardigheden voor het uitvoeren van onderwijs. Hiermee krijgen docenten of trainers kennis, tools en technieken die ze nodig hebben om hun studenten of deelnemers een gevarieerd aanbod aan werkvormen te bieden. Het resultaat daarvan is: gemotiveerde studenten en docenten.

Curriculum

Training Activerende Werkvormen Vrijdag 9.30 – 17.00 uur
dag 1: Docentgecentreerde werkvormen, discussievormen en werkopdrachten 8 oktober 2021
dag 2: IJsbrekers, spelvormen en digitale werkvormen 5 november

Leeruitkomsten en toetsing

Voor deze training zijn de competenties waaraan wordt gewerkt, geconcretiseerd in leerdoelen. De leerdoelen worden getoetst aan de hand van een toets.

Toetsen per competentie

Competentie doceren (uitvoeren) en digitaliseren

  • Toets werkvormen
  • MC-toets didactiek (in combinatie met de Training Activerende Didactiek)

Studiebelasting

Je moet een reële inspanning leveren om de Training Activerende werkvormen met goed gevolg af te leggen. Aanwezigheid tijdens de lesdagen is niet voldoende.

Voor deze 2-daagse training met voorbereiding, verwerking en toetsing staat een studiebelasting van 34 uur. Wie ervoor kiest de training te volgen en deze uren investeert, kan de opleiding met goed gevolg afronden.

Meer weten?

Wil je inschrijven? Wil je meer weten over de training? Zie daarvoor onderstaande buttons.

Voor andere vragen, neem contact met ons op.

Download opleidingsgids
Inschrijven