• Docenten, Trainers, Bedrijfsopleiders

  • HBO+

  • November 2024 (zie agenda)

  • vrijdag 9.30 – 17.00 uur

  • € 630,00 (incl. 21% btw) of € 575,00 (btw vrij)

  • Graaf Florisweg 30, Gouda

Resultaatbeschrijving

In deze training komen de zes soorten werkvormen aan bod, je leert over deze werkvormen en hoe je ze kunt toepassen in jouw eigen onderwijspraktijk voor gevarieerde lessen. Deze werkvormentraining is niet alleen nuttig voor beginnende docenten of trainers, maar is ook een goede reflectie en professionalisering voor ervaren docenten en trainers.

Leeruitkomst: Je kunt de deelnemers actief bij de leerstof betrekken door passende werkvormen voor te bereiden, uit te voeren en te evalueren, zowel in online setting als in hybride en in face-to-face setting. Daarbij stel je het leerdoel centraal en speel je in op de deelnemers die je voor je hebt.

Registratie / Erkenning

Na het volgen van de training en het volbrengen van de bijbehorende toetsing leidt de Training Activerende werkvormen tot een certificaat op het uitvoerende gebied van de competentie doceren.

In combinatie met de Training Activerende didactiek en Blended Onderwijs Ontwerpen leidt deze training tot de basiskwalificatie Onderwijs (BKO).

Deelnemers en niveau

De Training Activerende werkvormen is een praktijkgerichte opleiding voor docenten en trainers, zowel beginnend als ervaren. De opleidingsgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers en is een interessante mix van mate van ervaring en werkvelden. Het niveau van de training is HBO+.

Competenties

De didactische basis van deze training is het werken aan twee competenties, de eerste is een onderdeel van een landelijk vastgesteld protocol en de tweede is een opleidingscompetentie.

  • Doceren (uitvoeren)
  • Digitaliseren

competentie-digitaliseren

©Iris Loonen

Beschrijving van de inhoud

De training richt zich op het aanscherpen van didactische vaardigheden voor het uitvoeren van onderwijs. Hiermee krijgen docenten of trainers kennis, tools en technieken die ze nodig hebben om hun studenten of deelnemers een gevarieerd aanbod aan werkvormen te bieden. Het resultaat daarvan is: gemotiveerde studenten en docenten.

Curriculum

2024-2025

Training Activerende Werkvormen Vrijdag 9.30 – 17.00 uur
dag 1: Docentgecentreerde werkvormen, discussievormen en werkopdrachten 8 november 2024
dag 2: IJsbrekers, spelvormen en digitale werkvormen 29 november

De training activerende werkvormen is een van de vijf trainingen die samen de volledige BDB-opleiding Leergang Activerend Opleiden vormen. In de skilltree hieronder kun je zien hoe de trainingen samen tot het post-hbo diploma kunnen leiden.

Skilltree Leergang Activerend Opleiden

Toetsing

Voor deze training zijn de competenties waaraan wordt gewerkt, geconcretiseerd in leerdoelen. De leerdoelen worden getoetst aan de hand van onderstaande toetsen.

Toetsen per competentie

Competentie doceren (uitvoeren) en digitaliseren

  • Toets werkvormen
  • Lesgeven in de praktijk

Studiebelasting

Je moet een reële inspanning leveren om de Training Activerende werkvormen met goed gevolg af te leggen. Aanwezigheid tijdens de lesdagen is niet voldoende.

Voor deze training met voorbereiding, verwerking en toetsing staat een studiebelasting van 36 uur. Wie ervoor kiest de training te volgen en deze uren investeert, kan de opleiding met goed gevolg afronden.

Meer weten?

Wil je inschrijven? Wil je meer weten over de training? Zie daarvoor onderstaande buttons.

Voor andere vragen, neem contact met ons op.