Resultaatbeschrijving
Het resultaat van deze training is dat je vaardigheden ontwikkelt om voor jouw eigen praktijk kennisclips te maken en te gebruiken. Onderwijskundigen en opleidingsmanagers kunnen deze training gebruiken om docenten te coachen om kennisclips op een verantwoorde manier in te zetten.
Je leert hoe je didactisch verantwoorde kennisclips kunt ontwerpen en deze optimaal kunt benutten in jouw beroepspraktijk.
Registratie / Erkenning
Deze praktijktraining is onderdeel van de Leergang Didactiek, ICT en onderwijs. Voor deze leergang wordt accreditatie aangevraagd bij het CPION voor registratie als post-hbo opleiding.
Voor het met goed gevolg afronden van deze training en de bijbehorende toetsing ontvang je een certificaat. Deze toont aan dat je ICT kunt benutten voor het ontwerpen en inzetten van goede kennisclips.
Deelnemers en niveau
De Training Kennisclips maken richt zich op docenten, trainers en opleiders die uitlegtijd willen beperken door kennisclips te benutten in hun onderwijs. Daarnaast is de training ook geschikt voor trainers en opleiders in het werkveld van bedrijfsopleidingen en voor procesbegeleiders die ICT didactisch verantwoord willen inzetten. Een cursusgroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.
De Leergang Didactiek, ICT en onderwijs, waar deze training onderdeel van uitmaakt, wordt geregistreerd als post-hbo opleiding; het niveau is HBO+. Van deelnemers wordt enige affiniteit met ICT of een ander belang voor het bekwamen in de mogelijkheden van ICT verwacht.
Competenties
Tijdens de training Kennisclips maken werk je aan de digitale competentie ‘communiceren’.
Competentie: Communiceren
Je leert diverse manieren om informatie beeldend over te brengen. Daarvoor werk je met verschillende tools en maak je kennisclips in de vorm van een screencast, een opname bij een Powerpoint- of Prezi presentatie, een zelf opgenomen en gemonteerde film, een animatie of een stop-motion. Deze kennisclips gebruik je in jouw ontwerp van een e-learning of een blended-learning traject.
Beschrijving van de inhoud
De 4-daagse training Kennisclips maken is een praktijkgerichte training waarin je zelf de mogelijkheden van leren via kennisclips gaat ervaren en je werkt aan het maken en gebruiken van kennisclips voor jouw praktijk.
Tijdens de vier trainingsdagen ervaar je verschillende soorten kennisclips met bijbehorende voor- en nadelen. Je leert een afweging te maken voor het inzetten van kennisclips bij bepaalde onderwerpen voor jouw praktijk en oefent met verschillende tools voor het maken van kennisclips. Alles wat je leert ga je meteen in de praktijk uitvoeren, waardoor je de voordelen ervan snel zult ervaren.
Curriculum
Vrijdag 9.30 – 17.00 uur | Open inschrijving |
---|---|
dag 1: Goede kennisclips | 20 mei 2022 |
dag 2: De kracht van PowerPoint en Prezi | 3 juni |
dag 3: Werken met beelden | 17 juni |
dag 4: Infographics, animatie en stop motion | 1 juli |
Leeruitkomsten en toetsing
Om te toetsen of de digitale competentie ‘communiceren’ goed wordt beheerst, zijn concrete leerdoelen en indicatoren opgesteld. Aan de hand van drie toetsen worden in deze training de leerresultaten gemeten.
Toetsen per competentie
Competentie communiceren
- Presentatie
- Film of animatie
- Body of knowledge
Studiebelasting
Als je mee gaat doen aan deze training, betekent dit dat je ervoor kiest een investering in tijd te maken. Wie 80 uur investeert, kan de training met goed gevolg afronden. Deze tijd is nodig voor het volgen van de cursusdagen, de voorbereiding en verwerking van de inhoudelijke onderwerpen en de toetsing.
Je kunt deze training ook uitbreiden tot de totale Leergang Didactiek, ICT en onderwijs.
Competentiescan
Doe de test, hoe digitaal competent ben jij? Je kunt de test invullen als docent / trainer of als procesbegeleider zoals onderwijskundige, opleidingsmanager of ict-ondersteuner.
Meer weten?
Wil je inschrijven? zie daarvoor onderstaande buttons. Voor andere vragen, neem contact met ons op.