In het kader van flexibilisering en personalisering van de leertrajecten van Edufit, is het vanaf 2020 mogelijk om de Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs in drie delen te volgen, afhankelijk van jouw leerwens en de voorkennis.
In januari wordt de 2-daagse training (ICT)-trends in het onderwijs en bedrijfsopleidingen aangeboden voor elke docent, trainer, leraar, ontwerper, onderwijskundige of opleidingskundige etc. die daarin geïnteresseerd is. Je leert in deze training de verschillende trends die spelen in het onderwijs en binnen organisaties. Je denkt daarbij buiten de bestaande kaders en ziet kansen om met behulp van ICT nieuwe onderwijsmogelijkheden te implementeren. De training wordt gegeven op vrijdag 10 en 31 januari van 9.30 – 17.00 uur in Gouda. Centraal staan de onderwerpen Trends, VR en AR, Gamification en Escaperooms bouwen.

In het onderwijs worden escaperooms steeds vaker ingezet. Het is namelijk een hele actieve vorm van leren waarbij de nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd. Hierdoor leren en ontdekken studenten vanuit intrinsieke motivatie in plaats van te doen wat nodig is voor een bepaald cijfer. De docent heeft in deze setting een meer coachende in plaats van zendende rol. Variatie in de (pakkende) verhaallijn en de puzzels zorgt voor blijvend succes. Met spelenderwijs en actief leren wordt stof beter begrepen en onthouden. Ook bij bedrijven is deze vorm populair bijvoorbeeld bij BHV-trainingen als inwerktraining of als assessment tool.

De kosten bedragen € 560,00 incl. btw (inclusief digitale leeromgeving, 2 dagen vergaderarrangement, feedback op ingeleverde producten en bewijs van deelname).
Als je je nog voor de Kerst inschrijft, ontvang je 20% korting.
Deze tweedaagse is ook een mooie aanvulling voor degenen die al eerder de 7- of 9-daagse leergang de digitale docent hebben gevolgd tussen 2015 en 2017.

De andere twee delen van de Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs zijn allereerst de 5-daagse training ‘Digitale didactiek’. In deze training gaat het over het toepassen van ICT in lessen, trainingen en workshops. Je leert om bij de uitvoering van jouw lessen en trainingen gebruik te maken van digitale tools. Daarnaast leer je om meer rendement te halen uit het smartboard en om krachtige presentaties te maken met behulp van beeld. Ook denk je na over hoe je jouw deelnemers kunt helpen om mediawijs te worden en hoe ze daarbij bijvoorbeeld bronnen kunnen vinden en op waarde kunnen schatten. Het gaat in deze 5-daagse training niet om het ontwerpen van totaal nieuw onderwijs, maar om het verbeteren van de huidige situatie met behulp van ICT. De kosten voor deze training zijn € 1225,00 incl. btw. De startdatum is vrijdag 6 maart, een gratis informatiebijeenkomst is op 7 februari.

Het laatste onderdeel is gericht op het beeldend overbrengen van informatie. Daarvoor werk je met verschillende tools en maak je kennisclips in de vorm van een screencast, een film, een animatie of een stop-motion. Deze kennisclips gebruik je in jouw ontwerp van een e-learning of een blended-learning traject. Deze 4-daagse training ‘Ontwikkelen van e-learning en blended learning’ kost

€ 1025,00 incl. btw en start op 11 september 2020.

Meer info over de totale leergang en de drie onderdelen vind je op de website en in de opleidingsgids die je daar kunt downloaden.