Terug naar: Home Educatie Didactiek Leergang Didactiek, ICT en onderwijs: Benut blended learning in jouw praktijk

Educatie Centraal

training

Leergang Didactiek, ICT en onderwijs: Benut blended learning in jouw praktijk

Docenten, Trainers, Bedrijfsopleiders, Onderwijskundigen, Onderwijsmanagers, ICT-ondersteuners
HBO+
maart 2020 - februari 2021 (zie agenda)
vrijdag 09:30 - 17:00
€ 3575,00 incl. btw
Gouda, Graaf Florisweg 30

Tijdens de Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs: Benut blended learning in jouw praktijk ga je zelf ervaren welke ICT mogelijkheden er zijn om te communiceren met je studenten en collega’s, om je werk effectiever te maken en om studenten aan het werk te zetten. Het resultaat van deze Leergang is dat je een visie krijgt op het didactisch inzetten van ICT als hulpmiddel om de leerresultaten van jouw deelnemers te vergroten. Daarnaast vergroot je ook je vaardigheden om in jouw eigen onderwijs en trainingen digitale leermiddelen te maken en te gebruiken.  Onderwijskundigen kunnen tijdens deze leergang docenten coachen om ICT op een verantwoorde manier in te zetten. 

De komst van het internet heeft in de maatschappij voor grote veranderingen gezorgd. Zo maakt mobiel internet informatie overal toegankelijk en zijn er nieuwe manieren van communicatie ontstaan. Ook het onderwijs is aan het veranderen: het krijtbord heeft plaats gemaakt voor het digibord en communiceren met je studenten doe je via de digitale leeromgeving of via social media. Dit is natuurlijk allemaal niet voor niets. Als ICT op de juiste manier wordt ingezet zorgt het er namelijk voor dat de motivatie van studenten toeneemt, de leerprestaties verbeteren en het leerproces efficiënter wordt.

Maar niet alleen op primair niveau kan ICT zorgen voor meer efficiëntie. Ook de organisatie van leren verloopt sneller door ICT middelen goed in te zetten en door de voorzieningen die er zijn optimaal te gebruiken. Maar hoe kun je ICT nu op de juiste manier gebruiken? Hoe ga je als docent / trainer om met technologische veranderingen? En hoe veilig is het internet nu echt? De antwoorden op deze vragen komen allemaal terug in deze elfdaagse leergang, waarin we alle thema’s rond ICT in het onderwijs gaan behandelen. Dat gaan we doen door te werken aan drie digitale competenties: implementeren, communiceren en activeren. Alles wat je leert ga je meteen in de praktijk uitvoeren, waardoor je de voordelen ervan snel zult ervaren.

Competentiescan: Doe de test, hoe digitaal competent ben jij? Je kunt de test invullen als docent / trainer of als procesbegeleider zoals onderwijskundige, opleidingsmanager of ict-ondersteuner.

de digitale docent

Als je mee gaat doen aan deze leergang, betekent dit dat je ervoor kiest een investering in tijd te maken. Wie naast de cursusdagen 200 uur investeert, kan de leergang met goed gevolg afronden.

De Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs is met registratienummer njvRxVdEsd gevalideerd door de registercommissie van het lerarenregister. Deze is nu met 260 RU (registeruren) opgenomen in http://registerleraar.nl. Via het lerarenregister kunnen leraren en docenten in het PO, VO en MBO, laten zien dat ze bevoegd en bekwaam zijn en dat ze hun professionele ontwikkeling op peil houden. Bij herregistratie wordt beoordeeld of de leraar in vier jaar tijd tenminste 160 uur aan professionalisering heeft gevolgd.

Op 7 februari 2020 zal bij Edufit een gratis kennismakingsworkshop  bij de Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs worden gegeven (zie agenda). Tijdens deze middag kun je kennismaken met  een aantal digitale werkvormen en daarmee een beeld krijgen van de Leergang.

11-daagse Leergang ‘Didactiek, ICT en Onderwijs’ 2020 – 2021

9.30 – 17.00 uur

Maken van:

Open inschrijving

dag 1: Visie, didactiek en ICT

Digitale leermiddelen

6 maart

dag 2: ICT & Recht

PowerPoint

20 maart

dag 3: Mediawijsheid

Prezi

17 april

dag 4: Digitaal toetsen

Infographics

15 mei

dag 5: Techniek

Digibordsoftware  19 juni

dag 6: Flipping the classroom

Kennisclips met screencast

11 september

dag 7: Werken met beelden

Beeld monteren tot film

2 oktober

dag 8: Social Media

Animaties en Stop Motion film

6 november

dag 9: Blended Learning

E-learning

27 november

dag 10:  Gamification

Escape-the-classroom

15 januari

dag 11:  Trends en ontwikkelingen

Augmented en Virtual Reality

29 januari

Examendag: 12 februari  2021

Wil je meer weten? Wil je inschrijven? Zie daarvoor onderstaande buttons. Voor andere vragen, neem contact met ons op.

Download opleidingsgids Inschrijven