Terwijl de huidige leergang op 21 juni de laatste lesdag heeft, zijn de voorbereidingen en de inschrijving voor de nieuwe leergang alweer gestart. Nieuw is dat er in de leergang, die start op 11 oktober, drie dagen aan het onderwerp toetsen wordt besteed in plaats van twee. Dit is nodig om de deelnemers voldoende te ondersteunen om de Basiskwalificatie Examinering (BKE) te behalen.
De leergang Activerend Opleiden is een geaccrediteerde post-HBO-opleiding die opleidt voor de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB). Deze kwalificatie heb je nodig om op een hogeschool onderwijs te verzorgen. Edufit biedt de mogelijkheid om eerst kennis te maken met de opleiding door middel van een workshop Activerend Opleiden op 20 september 2019.
Meer informatie over deze opleiding op deze pagina.

Met een grote variatie aan werkvormen ervaar je de visie van Activerend Opleiden ook zelf tijdens de cursusdagen, ‘practise what you preach’. Op de afbeelding zie je de cursisten van de huidige leergang aan de slag met het onderwerp motiveren en stimuleren. Als afsluiting van de theorie spelen we ‘Mens erger je niet’ met daarin 6 verschillende opdrachten rondom motiveren. Het is altijd leuk om te zien dat bij deze organisatievorm de deelnemers letterlijk worden geactiveerd en het vuur uit de sloffen lopen om zo snel mogelijk weer te kunnen gooien. Naast de digitale spelvormen zoals Kahoot! blijven de analoge werkvormen dus nog steeds heel waardevol. Variatie in werkvormen blijft een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerpen van lessen.
Inschrijven kan via de website.