Fotokaarten met activerende werkvormen voor onderwijs, trainingen en coaching.

De uitgave ‘Water naar de zee dragen’ is niet meer beschikbaar, maar er is een een nieuwe uitgave van de fotokaarten. Inspireren met beelden bestaat uit 50 fotokaarten en beschrijving van 20 werkvormen.
Lees meer

Hieronder kun je een recensie van de fotokaarten en werkvormen van Lia Bijkerk en Iris Loonen downloaden, deze is geschreven voor Managementboek.

Drie reviews, geschreven door gebruikers van ‘Water naar de zee dragen’:

Sprekende beelden

Rijk geïllustreerd en praktisch toepasbaar.

Mijn eerste kennismaking met de fotokaarten van “water naar de zee dragen” gebeurde tijdens een teambijeenkomt van lectoren sociaal werk. Tijdens de eerste bijeenkomst van het nieuwe academiejaar wisselden anciens en nieuwe collega’s uit hoe ze naar het komende jaar keken. Hoewel ik niet altijd zo’n fan ben van het werken met foto’s en het terugvinden van betekenissen in allerlei beelden, had ik bij het werken met deze foto’s helemaal geen hinder van mijn gebruikelijke weerstand. Dit kwam denk ik door de echt wel mooie foto’s, de vele positieve beelden en vooral ook de humor die ik terugvond. Ik heb dan ook niet lang geaarzeld om deze fotokaarten aan te schaffen.
Ondertussen heb ik de kaarten al tientallen keren gebruikt met studenten tijdens supervisiebijeenkomsten. Ik merk dat het een erg toegankelijke methodiek is om studenten hun verhaal “gelaagd” te laten doen. Het wordt voor hen bv. veel makkelijker te vertellen hoe ze samengewerkt hebben, wat hun rol in dat proces was, hoe de evolutie was, wat er niet goed gelopen is, … Verder niks dan lof, mijn collega’s, studenten en ikzelf hebben er al veel boeiende uren door gehad!

Inspirerend materiaal

Overzichtelijk, praktisch toepasbaar, heldere boodschap en duurzaam materiaal – mooi afgewerkt.

De mooie betekenisvolle foto’s zijn een waardevol instrument om te gebruiken in coaching, kennismaking,… In het bijgeleverd boekje worden verschillende werkvormen met de kaarten besproken. Mooi en duurzaam materiaal.

Veelzijdig pakket

Overzichtelijk, praktisch toepasbaar, heldere boodschap, volledig en rijk geïllustreerd.

Leuk om te gebruiken in de klas. Je kan er veel verschillende activiteiten mee doen. Ook handig dat er een boekje met info bij is.