Op 10 juni is het tweede boek verschenen in de BDB-Docentenreeks met als titel “Activerende didactiek. Gevarieerd lesgeven in het hoger beroepsonderwijs”. Alle docenten die lesgeven in het hbo moeten aan de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) voldoen. Dit boek is een hulpmiddel voor docenten om deze kwalificatie te verkrijgen en biedt inspiratie om te werken aan de competenties ‘ontwerpen’ en ‘doceren’. Van dit boek is nu een Engelstalige samenvatting beschikbaar. 

Het boek wordt uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum.
Dankzij de Engelstalige samenvatting kunnen ook buitenlandse docenten kennismaken met de belangrijkste pijlers van de visie van activerende didactiek. Deze samenvatting wordt ook gebruikt bij de Engelstalige basiscursus didactiek die Edufit bij Avans Hogeschool verzorgt met Titia van der Ploeg als trainer. Hieronder een spontane reactie van een van de deelnemers in een e-mail naar het cursusbureau:
“I am writing to inform how happy we are with the course. My colleagues and I discuss after classes our impressions, and we are so pleased that we would like to suggest planning the Module BKE with the same group and same instructor”.

Heb je ook belangstelling voor een incompany traject ‘Didactic skills’, neem dan contact op met Lia Bijkerk om de mogelijkheden te bespreken.