We zijn trots op de deelnemers die op vrijdag 11 januari de Leergang ‘De digitaalvaardige docent’ hebben afgerond. Deze leergang, die al sinds 2015 als open inschrijving wordt aangeboden, krijgt in 2019 een nieuwe naam: Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs. Tijdens de examendag hebben de deelnemers de laatste vier toetsen afgerond en daarmee hun kennis en vaardigheden bewezen op drie ICT-competenties: activeren, communiceren en implementeren. Uit het moodboard waarbij ze hun leerproces in beeld hebben gebracht bleek dat ze allemaal enorm gegroeid waren. Superleuk om te zien en te horen.

De Leergang is geschikt voor docenten/trainers en voor procesbegeleiders. Deze laatste doelgroep bestaat uit onderwijsmanagers, onderwijskundigen, ict-coaches en andere ondersteuners. Binnen de leergang zijn er aangepaste opdrachten en toetsen voor beide groepen, elk vanuit hun eigen perspectief en rol. Samen werken ze aan het didactisch inzetten van ICT bij leerprocessen. De meerwaarde van diversiteit onder de deelnemers is dat er vanuit meer perspectieven naar verschillende modellen, mogelijkheden en implementatie etc. gekeken kan worden.
Ook in de huidige groep was er vanuit beide kanten een enthousiaste evaluatie.
Marjan Goedegebuur, docent Hoornbeeck College schreef: “Ik ben de Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs gaan volgen omdat ik heel weinig wist van het gebruik van ICT. De cursus is meer dan het gebruik van ICT. Het geeft een compleet beeld van het geven van les op alle terreinen die in 2018 nodig zijn”.
Estella Griffioen, onderwijskundige bij Inholland heeft het als volgt beschreven: “Deze opleiding is echt onwijs interessant, leerzaam en van toegevoegde waarde voor iedereen die trainingen geeft, of trainingen/cursussen/opleidingen managet om inzicht te krijgen in de didactische inzet van ICT“.

Ben je nieuwsgierig wat ze allemaal moesten doen? Neem eens een kijkje op de website van Edufit.
Naast informatie over deze leergang vind je daar ook een test om te kijken hoe hoog jij scoort op de hiervoor genoemde competenties. Je kunt de test invullen als docent/trainer of als procesbegeleider.
Lijkt het je wat om mee te doen met de leergang die start op 8 maart? Schrijf je dan in voor de gratis kennismakingsworkshop op 15 februari. Dan kun je kennismaken met de leergang, de locatie en de trainer en krijg je alvast de eerste ideeën over wat je met digitale tools kunt doen.