Vanaf 5 november 2018 is de tweede druk van de uitgave ‘Aan het werk met Actiekaarten’ van Lia Bijkerk en Titia van der Ploeg verkrijgbaar via de uitgever Thema, in de boekhandel en via internet. De eerste druk uit 2012 was helemaal uitverkocht.
In deze tweede druk is een snelgids toegevoegd om nog beter met de actiekaarten te kunnen werken. Ook zijn een aantal actiekaarten als alternatief gekoppeld aan digitale werkvormen. Daarnaast zijn er nog een aantal praktische en inhoudelijke wijzigingen gedaan, zodat deze versie weer helemaal up-to-date is. We zijn heel tevreden over deze nieuwe versie en hopen dat er veel docenten en trainers gebruik gaan maken van deze handige tool.

Voor wie de Actiekaarten nog niet kent: In de box zitten 64 kaarten waarop een werkvorm staat beschreven die je kunt inzetten om kennis of vaardigheden van je deelnemers of studenten te toetsen en/of op een creatieve manier te verwerken. De instructie is eenvoudig en toegeschreven op je deelnemers, met een praktijkvoorbeeld bij elke opdracht. Het resultaat van het werken met deze kaarten is dat er een actieve groep deelnemers ontstaat die het beste uit zichzelf halen.