De deelnemers aan de voorjaarseditie van deze 4-daagse training Activerend Opleiden hebben begin juni de laatste cursusdag gehad, de theorietoets gehaald en daarmee hun bewijs van deelname ontvangen. Naast het ontwerpen van een lesplan waarbij het activeren van deelnemers centraal staat, komen de deelnemers ook in actie als docent/trainer tijdens de lesblokken over IJsbrekers, Discussievormen en Spelvormen. Hierdoor wordt duidelijk dat je voor deze soorten werkvormen een andere communicatiestijl inzet: de meelevende gespreksleider, de prikkelende discussieleider en de enthousiasmerende spelleider.

De komende weken zijn de deelnemers nog bezig om de bijbehorende toetsen af te ronden. In deze training leggen de deelnemers dezelfde toetsen af voor de competenties ontwerpen, doceren en digitaliseren als tijdens de BDB-opleiding. Na afronding van deze training gaat een aantal deelnemers door met de 3-daagse training ‘Kwaliteit van toetsen’ voor het behalen van de BKE (zie ook punt 5). Als zij daarna ook nog de 4-daagse training ‘Coachen in het onderwijs’ voor de competenties begeleiden en professionaliseren volgen, kunnen zij tijdens het afrondende examen uiteindelijk ook het post-hbo-diploma behalen voor de complete BDB.
De volgorde van de trainingen is vrij, zo kun je maximaal aansluiten bij de mogelijkheden die jij hebt. De eerstvolgende training Activerend Opleiden met open inschrijving start op 26 september. Meer info op de website.