De Training Activerend Opleiden is een praktijkgerichte opleiding voor docenten en trainers. De training richt zich op het aanscherpen van didactische vaardigheden voor het voorbereiden, uitvoeren en toetsen van onderwijs. Hiermee krijg je kennis, tools en technieken die je nodig hebt om jouw deelnemers effectief te begeleiden in hun leerproces. In deze training werk je ook aan je eigen vaardigheid. Op de foto zie je het resultaat van een door deelnemers georganiseerde quiz, inclusief een beloning in de vorm van een beker.

In deze training leg je dezelfde toetsen af voor de competenties ontwerpen, doceren en digitaliseren als tijdens de BDB-opleiding. Na afronding van deze training kun je doorgaan met de 3-daagse training ‘Kwaliteit van toetsen’ voor het behalen van de BKE of met de 4-daagse training ‘Coachen in het onderwijs’ voor de competenties begeleiden en professionaliseren. Als je alle drie de trainingen met goed gevolg hebt afgerond, kun je tijdens het afrondende examen het post-hbo-diploma behalen voor de complete BDB.

De volgorde van de trainingen is vrij, zo kun je maximaal aansluiten bij de mogelijkheden die jij hebt. De eerstvolgende training Activerend Opleiden met open inschrijving start op 27 maart 2020.