Op 8 september 2018 hebben de deelnemers van de Leergang Activerend Opleiden bij Edufit de lesdagen van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) afgerond.
De deelnemers zijn zeer tevreden over het nut van de training in zijn geheel (8,8), en de inhoud van de lesdagen (8,7), de gebruikte toetsvormen (8,5) en de presentatie en kennis van de trainer (8,8). Het hoogst scoorden de sfeer, die vanaf de eerste dag in deze groep heerste (9,0), de kwaliteit van de gebruikte materialen (9,0) en de organisatie (9,0).

Drie van de deelnemers over de leergang:

  • “Na het volgen van de Leergang Activerend Opleiden heb ik veel inspiratie opgedaan om de lessen die ik geef vanuit actieve werkvormen te benaderen, een positieve verandering in mijn manier van lesgeven!” ~ Paula Blokpoel
  • “Ik kwam binnen zonder ervaring op didactisch gebied en heb ontzettend veel geleerd. De structuur van de opleiding is goed en de inhoud is allesomvattend. De docent heeft ontzettend veel kennis en weet dit goed over te brengen op de studenten” ~ Ingrid Zomer
  • “Er worden veel tools en handvatten gegeven. Deze zijn direct toepasbaar in de praktijk.” ~ Wouter Bakker

Naast de deelnemers aan de open inschrijving van de Leergang Activerend Opleiden hebben ook de deelnemers van incompany-trajecten bij de Hanzehogeschool in Groningen en bij TheNewSchool in Amsterdam hun bewijs van deelname of hun diploma behaald.

Op 31 augustus was er een kennismakingsworkshop voor de post-hbo-opleiding Leergang Activerend Opleiden 2018 – 2019 die start op 5 oktober. Er is nog 1 plaats beschikbaar. Voor meer info en de opleidingsgids:
Ook de data voor de Leergang Activerend Opleiden 2019 – 2020 zijn bekend. De volgende leergang start op 11 oktober 2019.