Moet jij regelmatig hetzelfde verhaal vertellen? Dan is het misschien tijd om jouw verhaal om te zetten in een kennisclip. Een van de mogelijkheden om dit te doen, is met Screencast o’matic. Dit is een eenvoudige, gratis, tool waarmee jij snel van jouw PowerPoint een kennisclip kunt maken. Daarnaast is deze tool handig als je uitleg wilt geven over het gebruik van een softwareprogramma. Om je hierbij te helpen is op de website van Edufit weer een nieuwe digitale Actiekaart te vinden.

Deze actiekaart geeft praktische informatie over de tool Screencast-o-matic. Zo kun je eenvoudig een kennisclip maken die je kunt gebruiken als voorbereiding op een les of bijeenkomst. Je kunt ook tijdens de les theorie op visuele wijze overbrengen of de deelnemers zelf de lesinhoud laten verwerken in de vorm van een screencast.

Op de digitale actiekaart staan de stappen beschreven die je kunt volgen om een mooie kennisclip te maken. Naast deze digitale actiekaart zijn ook andere actiekaarten beschikbaar via de website.