Op 7 maart startte op FutureLearn een MOOC (massive open online course) over blended learning met als begeleider Diana Laurillard.
Deze MOOC van de University of Leeds is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de ins & outs van blended learning. De MOOC is opgebouwd uit vijf weken en bevat veel filmpjes, teksten, opdrachten, toetsen en de mogelijkheid om online vragen te stellen.

Vanuit SURFacademy werd rondom deze gratis online cursus een ‘MOOC Café’ georganiseerd. Hierbij praten vertegenwoordigers van het hoger onderwijs over de lesstof van de MOOC en vertalen ze de theorie naar de Nederlandse onderwijscontext. Tijdens drie face-to-facebijeenkomsten werd onder begeleiding van Nederlandse blended-learningexperts van de Universiteit Utrecht, de TU Delft en de Hogeschool Utrecht.
Lia Bijkerk heeft namens Avans Hogeschool in het kader van het project curriculum en ict aan de MOOC en de bijeenkomsten deelgenomen. De opgedane kennis gebruikt ze bij het adviseren van het projectteam van Avans en ook tijdens de Leergang De digitale docent.