De Leergang Activerend Opleiden is sinds 2014 een geregistreerde post-hbo-opleiding. In de praktijk blijkt dat niet iedereen die zich didactisch wil bekwamen op de 5 didactische competenties tijd en geld heeft om deze leergang in 1 keer te volgen. Vanaf dit jaar is het mogelijk om de opleiding in drie aparte trajecten te volgen.

De drie trajecten: de 4-daagse training ‘Activerend opleiden’, voor de competenties ontwerpen en doceren, de 3-daagse training ‘Kwaliteit van toetsen’ voor het behalen van de BKE en de 4-daagse training ‘Coachen in het onderwijs’ voor de competenties begeleiden en professionaliseren. Tijdens het afrondende examen wordt een les beoordeeld op de eigen locatie, gevolgd door een mondeling examen en een presentatie over de leeropbrengsten. De volgorde van de trainingen is vrij, zo kun je maximaal aansluiten bij de mogelijkheden die jij hebt. De eerstvolgende training Activerend Opleiden met open inschrijving start op 4 april. Meer informatie is te vinden op de website.

In dit documentje vind je een overzicht van de open inschrijvingsactiviteiten bij Edufit. Ben je geïnteresseerd? Voor de leergangen zijn gratis kennismakingsworkshops beschikbaar. Meer informatie op de website van Edufit.