Door Lia Bijkerk en Hilde van der Geld is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe opleiding bij Edufit. In november 2018 zal de leergang ‘Docent als Coach’ van start gaan. Het is een 10-daagse opleiding voor docenten en trainers in een begeleidende rol, zoals SLB-er, tutor, mentor, etc.

De leergang Docent als Coach is gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling van docent én student.
Je gaat actief aan de slag met gespreksvoering en coaching in het onderwijs. De opleiding is ook geschikt als je meer coachend wilt lesgeven en nadenkt over hoe je studenten kunt motiveren om meer regie over hun eigen leren te nemen.

Tijdens deze leergang werk je aan verdere ontwikkeling van de Basis Didactische Bekwaamheid (BDB) competenties ‘begeleiden’ en ‘professionaliseren’. Indirect staan ook de volgende algemene competenties centraal: communiceren, samenwerken, organiseren en innoveren. Je ervaart het nut van op de juiste manier gesprekken voeren met studenten en met collega’s. Aan de hand van verschillende werkvormen leer je hierover en oefen je hiermee. Zo ervaar je de aangeboden werkvormen, reflectiemodellen en theorie zelf ook.
De toepassing van opgedane kennis en vaardigheden omtrent coaching en gespreksvoering in de praktijk is van groot belang.

De tien cursusdagen zijn op donderdag verdeeld over vijf blokken. De cursusdagen zijn bij Edufit in Gouda.