Is bij jou hybride werken ook niet meer weg te denken in de dagelijkse (onderwijs)praktijk?
Sinds de tijd dat we genoodzaakt waren om veel online te werken en onderwijs te verzorgen, zijn een aantal positieve ontwikkelingen blijven hangen. Zo bieden wij bij Edufit alle leergangen en trainingen in Gouda hybride aan. Op die manier kunnen bijvoorbeeld deelnemers die niet in staat zijn om een dag naar Gouda te komen, toch deelnemen aan de cursus. Voorheen misten zij vaak een dag training en moesten ze achteraf de informatie teruglezen.
Hybride en online lesgeven
Andere organisaties blijven zich ook bezighouden met het optimaliseren van hybride werken. Zo gaf Lia Bijkerk van Edufit afgelopen week een inspiratieworkshop aan medewerkers van Star-shl, die een adviserende rol vervullen voor professionals in de zorg. De workshop stond in het teken van hybride en online lesgeven. In Gouda waren 8 deelnemers aanwezig, de overige 3 deelnemers deden mee via Zoom. Zo konden de deelnemers zelf ervaren hoe hybride werken middels Zoom, twee smartboarden, een conferentiespeaker, een extra camera en laptops goed kan verlopen.
In een van onze infographics kun je de ideale opstelling voor hybride lesgeven en opties wanneer je in mindere mate beschikking hebt over apparatuur terugvinden. Bij zowel hybride als online lesgeven maak je gebruik van een digitaal platform. Bij Edufit maken we het meest gebruik van Zoom, maar er bestaan meerdere platforms. Diverse opties en kenmerken van de platforms hebben we op een rijtje gezet in een infographic en documenten op de websiteHet hybride werken, met daarbij ook de technische opstelling en mogelijkheden, werd verder toegelicht tijdens het eerste deel van de workshop.Vervolgens werden de deelnemers in het tweede deel geïnspireerd om digitale tools in te zetten om hun online en hybride lessen te verrijken. Ze zijn aan de slag gegaan met vijf tools die geschikt zijn voor diverse doeleinden in het onderwijs: LessonUp, Padlet, Mentimeter, Socrative en Quizlet.

Wil jij zelf ook aan de slag met digitale tools in jouw praktijk? Kijk dan eens in dit meer uitgebreide overzicht ‘tool en doel’ wat de mogelijkheden zijn bij het doel dat jij wilt bereiken. En ga stap voor stap aan de slag om jouw gekozen tool te leren kennen aan de hand van een van onze digitale actiekaarten.