Heb jij al veel ervaring met begeleiden en coachen? Begeleiden of coachen kun je doen middels individuele gesprekken, of in de klassensituatie. Vul de competentiescan in om te kijken hoe het ervoor staat met jouw vaardigheden.

Als docent kun je ook de rol hebben van begeleider of coach. In die rol zul je regelmatig gesprekken voeren met individuele studenten of met een kleine groep studenten die samenwerkt aan opdrachten of projecten.Als coach is het belangrijk om een groeigerichte houding aan te nemen en te geloven in de ontwikkelingsmogelijkheden van jouw coachee. De coach luistert veel en neemt een volgende rol aan in gesprekken. Een begeleider gaat met de deelnemer in gesprek over het te bereiken resultaat, samen gaan ze op zoek naar oplossingen.

Mogelijk kun jij nog wat leren op het gebied van coachen en/of begeleiden. Edufit heeft een competentiescan ontwikkeld over deze onderwerpen. Je kunt deze zelf invullen om te zien op welke gebieden jij al goed bezig bent en waar nog ruimte is voor ontwikkeling.