Op de website van Edufit is weer een nieuwe digitale Actiekaart te vinden. Deze actiekaart geeft praktische informatie over de tool ‘Socrative’. Deze tool biedt mogelijkheden om tijdens de les quizzen af te nemen of vragen en stellingen te behandelen. Studenten kunnen met behulp van de app of de website deelnemen. De docent krijgt een duidelijk overzicht van de uitslagen, wat de studenten hebben ingevuld.

Het toepassen van ICT kan een hele uitdaging zijn voor docenten. Door middel van Actiekaarten met beschrijving, praktische informatie en tips omtrent digitale tools proberen we docenten, trainers en sprekers, te faciliteren om meer interactie te krijgen met de deelnemers.
Er zal regelmatig een nieuwe Actiekaart beschikbaar worden gesteld, op dit moment is dat de Actiekaart over de tool ‘Socrative’.

Met Socrative kunnen quizzen, stellingen en evaluaties in verschillende vormen worden afgenomen. In de gratis versie van deze tool is het maximum aantal mogelijke deelnemers beperkt tot 50. Doordat studenten zowel de app als de website van Socrative kunnen gebruiken om deel te nemen, is de tool te gebruiken in groepen waar de deelnemers een smartphone, tablet of laptop tot hun beschikking hebben.

Hieronder kun je de beschikbare Actiekaart downloaden:

Download Actiekaart Socrative