Edufit maakt digitale Actiekaarten waarin digitale tools die gebruikt kunnen worden in het onderwijs worden uitgelegd. Het toepassen van ICT kan namelijk een hele uitdaging zijn voor docenten. Door middel van Actiekaarten met beschrijving, praktische informatie en tips omtrent digitale tools proberen we docenten, trainers en sprekers, te faciliteren om meer interactie te krijgen met de deelnemers.

Op de website van Edufit is iedere maand één Actiekaart te downloaden. De eerste Actiekaart gaat over de tool ‘Kahoot!’. Hiermee kun je een quiz maken om de (voor)kennis te meten van jouw studenten. Leuk voor de competitieve speler: door te werken met punten op basis van het goede antwoord en de snelheid waarmee je het goede antwoord geeft ontstaat er een ranking in de groep. Na elke vraag zien de deelnemers hoe zij in de ranking scoren.
Een leuke tool, ook voor de docenten die nog niet zo digitaal vaardig zijn. De deelnemers hebben alleen een smartphone nodig, en dat is tegenwoordig geen enkel probleem.
kahoot-logo
Download de Actiekaart van Kahoot! op de website.