Edufit is in 2011 gestart met het geven van de Leergang Activerend Opleiden voor nieuwe docenten van de Academie voor Industrie & Informatica (AI&I) van Avans hogeschool met als opleider Lia Bijkerk. Na deze Leergang zijn er nog 5 andere groepen gestart waarvan de laatste groepen het officiële post-hbo-diploma hebben ontvangen.

De docenten die al eerder een didactische opleiding hadden gevolgd, zijn vanaf 2014 in 8 groepen tijdens vier dagen getraind in het activerend opleiden, in combinatie met de BKE.
Op 10 april hebben de laatste 13 docenten hun BKE-certificaat behaald. Dit certificaat is door Hogeschool Avans erkend als vrijstelling voor de BKE.
Na jarenlang samenwerken en meedenken met AI&I van Avans op onderwijskundig gebied is er volgens beide partijen veel bereikt. In een e-mail liet André Gehring van Avans hogeschool het volgende weten aan Lia Bijkerk:

“Sinds 2011 heb ik zeer prettig met je samengewerkt; flexibiliteit, kwaliteit en professionaliteit dat zijn woorden die voor mij passen bij Edufit en bij Lia Bijkerk. Met deze pijlers heb je zeker bijgedragen aan de kwaliteit en studententevredenheid die nu bij AI&I hoort. Hopelijk gaan we nog mooie dingen doen bij ICT en Onderwijs.”