Een pdf-versie van de infographic is te downloaden op de website van Edufit.

Sta jij achter het motto: ‘Een leven lang leren’?
De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat onderwijs, opleidingen, trainingen en workshops weer in volle gang zijn. Een van de eerste trainingen die Edufit dit nieuwe studiejaar uitvoert staat in het teken van de ‘Lerende volwassene’.
Bij de Brandweerschool Noord-Holland gaat Edufit starten met een training aan de instructeurs die de vrijwilligers en medewerkers van de brandweer opleiden in de diverse aspecten van het brandweerschap. In de training ‘De lerende volwassene’ leren de instructeurs hun onderwijs effectief, motiverend en gericht op de doelgroep vorm te geven. Een thema dat in deze training aan bod komt is brein en leren. In een leerproces is het gewenst dat er vier stappen worden doorlopen:
  1. Informatie krijgen
  2. Informatie selecteren
  3. Informatie organiseren
  4. Informatie integreren

Bij iedere stap in het leerproces is een bepaald deel van de hersenen betrokken. Om het leerproces in iedere stap te ondersteunen kun je dan ook de breintips benutten. Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke breintips er zijn en hoe je die in kunt zetten tijdens bijeenkomsten.Wil jij net als de instructeurs van de Brandweerschool het leerproces van de lerende volwassene goed kunnen faciliteren? Ga dan aan de slag met de informatie en tips in de infographic over het leerproces.