Onze stagiaire Larissa Versteeg van de Master onderwijswetenschappen had de opdracht gekregen om een mobiele escaperoom te ontwerpen rondom toetsing. De escaperoom is bedoeld voor docenten die hun BKE-certificaat hebben behaald. BKE staat voor Basis Kwalificatie Examinering.

De daarbij behorende training is voor examinatoren in het HBO of WO die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van een of meerdere toetsen. Na een goede afloop van deze training heeft men zijn BKE- certificaat behaald. Het eenmalig behalen van het certificaat zorgt er echter niet voor dat deze kennis up-to-date blijft. Daarom heeft Larissa een BKE-escaperoom ontworpen om deze kennis op te frissen en te testen. Door middel van vragen en puzzels gebaseerd op de toetsmatrijs van de BKE-training worden de deelnemers uitgedaagd en geprikkeld. Het trainersteam, aangevuld met enkele oud-deelnemers heeft op 4 juli de escaperoom getest. Zie voor een impressie dit filmpje.
De escaperoom is verplaatsbaar en daardoor makkelijk inzetbaar binnen Edufit en op locatie. De opdrachten kunnen met maximaal 10 personen tegelijkertijd worden uitgevoerd.
De escaperoom kan ook worden gecombineerd met een training over gamification of als onderdeel van een workshop over het bouwen van een escaperoom.
Voor meer informatie: l.bijkerk@edufit.nl