Bij Edufit zijn we volop bezig met de mogelijkheden van AI. Hiervoor bieden wij verschillende activiteiten aan. Kies bijvoorbeeld voor de training AI of workshop ChatGPT en schrijf je in, of vraag een incompany activiteit aan voor jouw organisatie.
Om te checken hoe het ervoor staat met jouw competenties rondom het gebruik van AI in het onderwijs, kun je onze competentiescan invullen.

Zeven docenten van de IUA volgden in januari de training AI in het onderwijs. Een training die als stageopdracht werd ontworpen door Ilan Bedner, stagiair onderwijskunde bij Edufit. Gedurende de trainingsdag gingen de docenten aan de slag met het verkennen van ChatGPT en andere AI-tools die benut kunnen worden voor het onderwijs.

Reacties van deelnemers:
“Mooie voorbeelden van beelden die je kunt maken met AI. Goed uitgewerkte opdrachten, leuk om veel verschillende mogelijkheden te ervaren.” 
“De opbouw van activiteiten hielp bij het stap voor stap bekend worden met de mogelijkheden van AI.”
“Er is een wereld voor me opengegaan die nieuwsgierig maakt.”
“Basis van AI en de functie ervan in het onderwijs helder uiteengezet. De variatie tussen inleidingen en oefeningen was goed.”
Uit de evaluatie van de training bleek ook dat de training goed werd gewaardeerd, met een score van 8,9 voor de organisatie van de training en 8,5 voor het nut van de training als geheel.

Afgelopen week kregen ook de trainers van Edufit tijdens de halfjaarlijkse trainersdag een workshop over AI in het onderwijs. Ter inspiratie, om zelf aan de slag te gaan met dit onderwerp en om mee te denken over de inhoud en vorm van trainingen over AI.
De trainers konden na afloop van deze workshop

  • de belangrijkste mogelijkheden én beperkingen van AI herkennen.
  • AI-tools toepassen in hun eigen onderwijspraktijk.

De training AI in het onderwijs is nu open voor inschrijving. In deze training zullen de volgende onderwerpen centraal staan:

  • Inleiding in AI
  • AI en de rol van docent/trainer
  • AI en de rol van beoordelaar, coach of onderwijsontwerper

De training wordt gegeven door Lia Bijkerk en zal binnenkort tweemaal plaatsvinden:
op vrijdag 22 maart en vrijdag 24 mei van 9.30 – 17.00 uur bij Edufit in Gouda.

Op de pagina over de training AI in het onderwijs vind je meer informatie en de competentiescan, die ook hiernaast te downloaden is. Hiermee kun je checken in hoeverre jij al gebruik maakt van de mogelijkheden van AI in het onderwijs en welke competenties je binnen dit onderwerp nog verder kunt ontwikkelen.