Symbaloo is een website waar je met een account eigen ‘webmixes’ kunt aanmaken. Dit is een verzameling blokjes waar je zelf in ieder blokje een link naar een website of digitale tool kunt plaatsen. Je kunt de blokjes groeperen en met beschrijvingen en kleur werken om je webmix overzichtelijk te houden.
Wanneer je jouw webmix in Symbaloo instelt als startpagina, kun je direct doorklikken naar de website die je nodig hebt. Ook vinden wij het handig om digitale tools die ons aanspreken voor gebruik in onderwijs en trainingen hier toe te voegen. Op die manier heb je een overzicht van tools die je kunt gebruiken bij het ontwerpen van jouw onderwijs of trainingen. Ook wanneer je nieuwe tools ontdekt, kun je deze in een paar klikken toevoegen aan je webmix.

Tijdens trainingen wordt ons wel eens gevraagd naar de websites en tools die wij hebben verzameld in onze webmixen. Die kunnen namelijk ook handig zijn voor collega docenten, trainers en onderwijskundigen. Hiervoor hebben wij een webmix aangemaakt, die je kunt bekijken als voorbeeld. Ook staat deze webmix in de openbare Gallery, bekijk de webmix ‘onderwijs en trainingen Edufit’ op Symbaloo.
De webmix bevat diverse tools en websites, die zijn gecategoriseerd per onderwerp. Dit is te zien aan de kleur en beschrijving die tevoorschijn komt als je met je muis over de blokjes heen gaat.

Heb je al een account in Symbaloo en vind je onze webmix ook handig voor eigen gebruik? Je kunt hem toevoegen aan jouw account:

  • Zorg dat je bent ingelogd in Symbaloo en open onze webmix via de link.
  • Klink rechts onderaan op ‘Volg Webmix’
  • De webmix staat nu tussen de webmixes (tabbladen) in jouw account.

Om zelf aanpassingen te kunnen maken in de webmix, dien je nog een stap te nemen.

  • Open de webmix via het tabblad in jouw eigen account.
  • Klik bovenin op ‘Volgend’ en kies vervolgens voor ‘Ontgrendel en stop updates’.
  • De webmix is klaar voor eigen gebruik!

Nog geen gebruiker van Symbaloo? Een gratis account in Symbaloo is eenvoudig en snel gemaakt, probeer het zelf ook eens. Wil je stap voor stap de basis van Symbaloo verkennen? Dit kun je doen aan de hand van onze digitale actiekaart. Deze is hiernaast te downloaden.