Bewegen nieuws

Vitaliteitsdag april 2013

Op zaterdag 20 april 2013 organiseerde Edufit een vitaliteitstestdag waarbij de mensen uit Gouda hun uithoudingsvermogen, coördinatie, reactiesnelheid, lenigheid en kracht konden meten. Er kwamen in totaal dertig geïnteresseerden op deze dag af. Het mooie weer zorgde ervoor dat er buiten in de zon ook een wandeltest gehouden kon worden. Een zeer geslaagde middag die voor herhaling vatbaar is.

Enkele uren voor aanvang van de testdag werd de indeling van de gehouden testen al klaargezet. Buiten werd een wandelbaan uitgezet van 60 meter. Binnen werden de andere testen klaargezet. Vanaf 13.15 kwamen de eerste deelnemers binnen, deze werden gelijk aan het denken gezet met verschillende opdrachten en puzzels zodat ook de hersenen aan het werk moesten. Elke kwartier draaiden de groepen door naar het volgende station om uiteindelijk te evalueren. Rond 17.15 waren de laatste deelnemers bezig aan hun laatste test, om na de evaluatie tevreden naar huis te keren met een leuke goodiebag.

De deelnemers kregen een scoreformulier mee waarop na de testuitslag direct een rood, oranje of groen vakje werd ingekleurd om te zien hoe ze tijdens de test gescoord hadden. De deelnemers waren erg enthousiast en vonden de testen erg leuk om te doen. Het ging er niet om wie er het best scoorde, maar soms werd er wel even gevraagd wat de man of vrouw gescoord had om dan toch even te juichen wanneer dit hoger was.

De testresultaten zullen de komende tijd door studenten van een hbo-sportopleiding anoniem op groepsniveau worden vergeleken met de gemiddelde score van de Nederlander.

Kortom een geslaagde dag voor Edufit. Enthousiaste deelnemers, leuke interessante testen en mooi weer hebben hier zeker een bijdrage aangeleverd. Volgend jaar zal de vitaliteitstestdag weer gehouden worden hopend op een evenaring van afgelopen zaterdag.