Terug naar: Home Gezondheid Vitale werknemer Vitale werknemer

Gezondheid Centraal

workshop

Vitale werknemer

Werknemers die fysieke belasting ervaren
MBO+
In overleg te bepalen
In overleg te bepalen
€ 1.050,00 per dagdeel excl. btw, reis- en materiaalkosten (max. 15 deelnemers)
Incompany

Edufit verzorgt workshops en trainingen om uw werknemer gezond en vitaal te laten werken. De workshops worden altijd incompany en op maat gegeven.


Workshop ‘Gezond werken op kantoor’ 

Edufit verzorgt trainingen voor werknemers die een zittend beroep hebben. Bij beeldschermwerkers komen veel rug- en RSI-klachten voor. Tijdens de training krijgen de deelnemers inzicht in de gevolgen van een verkeerde werkhouding en werkplek en krijgen ze adviezen over de gewenste situatie. Edufit heeft ook een aangepaste training voor bibliotheekmedewerkers.


Workshop ‘Gezond werken in een zwembad’ 

Het werk in een zwembad in het algemeen of het verzorgen van Aquasporten in het bijzonder, vergt nogal wat van de zwemonderwijzers. In deze training wordt ingegaan op gezondheidsklachten die kunnen ontstaan. Deze klachten hebben verschillende oorzaken en kunnen gevolgen hebben voor de medewerker, het zwembad en het team. Centraal staat de vraag wat je kunt doen om bepaalde klachten te voorkomen of om ze te verminderen en hoe je dat werkelijk kunt bereiken.


Workshop ‘Voorkomen van klachten van het bewegingsapparaat bij fysieke arbeid’ 

Edufit verzorgt trainingen met als thema: gezond blijven tijdens fysieke arbeid zoals tillen of graven. Deze trainingen bestaan voor een deel uit theorie en voor een deel uit vaardigheidsoefeningen toegespitst op het beroep. Tijdens de training krijgen de deelnemers inzicht in de manier waarop de het lichaam belast wordt tijdens het werk. Daarnaast wordt informatie gegeven over hoe de belasting zo klein mogelijk is te houden en hoe schadelijke gevolgen voorkomen kunnen worden. Er zijn onder andere specifieke workshops voor magazijnmedewerkers, voor kraamverzorgsters, voor monteurs en fitters, voor bouwplaatsmedewerkers en voor medewerkers in de gezondheidszorg.


Workshop ‘Voorkomen van RSI’ 

Edufit verzorgt trainingen waarbij de werknemers worden gewezen op de problemen die veroorzaakt kunnen worden door werk waarbij regelmatig dezelfde handelingen gemaakt worden. RSI (repetitive strain injuries) is een verzamelnaam van aandoeningen aan de nek, schouders en armen als gevolg van repeterende bewegingen, werkdruk en een verkeerde werkhouding. Naast het herkennen van de verschijnselen en de oorzaken wordt ook een aantal praktische oplossingen behandeld.

 

Voor meer informatie en voor een offerte, neem contact met ons op.