Terug naar: Home Educatie Didactiek Training Kennisclips maken

Educatie Centraal

training

Training Kennisclips maken

Docenten, Trainers, Bedrijfsopleiders, Onderwijskundigen, Onderwijsmanagers, ICT-ondersteuners
HBO+
21 mei t/m 2 juli 2021 (zie agenda)
vrijdag 09:30 - 17:00
€ 1150,00 incl. btw
Gouda, Graaf Florisweg 30

In deze 4-daagse training leer je hoe je de uitlegtijd in jouw (digitale) lessen kunt verkorten door kennisclips in te zetten.

De competentie Communiceren staat in deze praktijktraining centraal:
Je leert diverse manieren om informatie beeldend over te brengen. Daarvoor werk je met verschillende tools en maak je kennisclips in de vorm van een screencast, een opname bij een Powerpoint- of Prezi presentatie, een zelf opgenomen en gemonteerde film, een animatie of een stop-motion. Deze kennisclips gebruik je in jouw ontwerp van een e-learning of een blended-learning traject.

Onderzoek laat zien dat Informatie- en Communicatie-technologie (ICT) onderwijs aantrekkelijker en effectiever kan maken. Als ICT op de juiste manier wordt ingezet zorgt het er namelijk voor dat de motivatie van studenten toeneemt, de leerprestaties verbeteren en het leerproces efficiënter wordt.
Maar niet alleen op primair niveau kan ICT zorgen voor meer efficiëntie. Ook de organisatie van leren verloopt sneller door ICT-middelen goed in te zetten en door de voorzieningen die er zijn optimaal te gebruiken. Hoe kun je ICT nu op de juiste manier gebruiken? Hoe kun je online jouw deelnemers helpen met uitleg op film? Welke tools kies je? Hoe ga je om met de verschillende technische mogelijkheden van deze tools?
Op deze vragen wordt verder ingegaan in deze 4-daagse training Kennisclips maken.
Je leert om op basis van een script een film te maken die je kunt inzetten om jouw uitleg te ondersteunen.

Als je mee gaat doen aan deze leergang, betekent dit dat je ervoor kiest een investering in tijd te maken. Wie 80 uur investeert, kan de leergang met goed gevolg afronden.

Op 25 september 2020 zal bij Edufit een gratis kennismakingsworkshop  bij de Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs worden gegeven, waar deze training onderdeel van uitmaakt. Tijdens deze middag kun je kennismaken met  een aantal digitale werkvormen en daarmee een beeld krijgen van de Leergang.

9.30 – 17.00 uur

Maken van:

Open inschrijving

dag 1: Goede kennisclips maken

Kennisclip met screencast 

21 mei

dag 2: De kracht van PowerPoint

De kracht van Prezi

4 juni

dag 3: Werken met beelden

Maken en monteren van filmopnames

18 juni

dag 4: Infographics

Animatie en stop motion film

2 juli

Wil je meer weten? Wil je inschrijven? Zie daarvoor onderstaande buttons. Voor andere vragen, neem contact met ons op.

Download opleidingsgids
Inschrijven