Terug naar: Home Educatie Didactiek Training Didactische inzet van ICT

Educatie Centraal

training

Training Didactische inzet van ICT

Docenten, Trainers, Bedrijfsopleiders, Onderwijskundigen, Onderwijsmanagers, ICT-ondersteuners
HBO+
2 oktober 2020 t/m 29 januari 2021 (zie agenda)
vrijdag 09:30 - 17:00
€ 1775,00 incl. btw
Gouda, Graaf Florisweg 30

In deze 5-daagse training leer je hoe je ICT didactisch kunt inzetten.

De competentie Implementeren staat in deze basistraining centraal:
Op basis van een stappenplan ontwikkel je een visie op het implementeren van ICT in jouw praktijk. Je maakt keuzes tussen face-to-face bijeenkomsten en online leertrajecten. Je kiest tussen online activiteiten die gelijktijdig plaatsvinden via een webinar en tussen online activiteiten die asynchroon plaatsvinden via e-learning. Daarbij maak je lessen die via de activerende didactiek worden vormgegeven, al dan niet via het principe van flipping the classroom.

Je leert hoe je tools en inhoud kunt vinden die passen bij de wet- en regelgeving. Je denkt na over digitaal toetsen en hoe je jouw deelnemers kunt helpen om mediawijs te worden. Je leert hoe je daarbij bronnen kunt vinden en op waarde kunt schatten. De verschillende trends die spelen in het onderwijs en bedrijfsopleidingen vormen een inspiratie om nieuwe onderwijsmogelijkheden te creëren met behulp van ICT.

Onderzoek laat zien dat Informatie- en Communicatie-technologie (ICT) onderwijs aantrekkelijker en effectiever kan maken. Als ICT op de juiste manier wordt ingezet zorgt het er namelijk voor dat de motivatie van studenten toeneemt, de leerprestaties verbeteren en het leerproces efficiënter wordt.
Maar niet alleen op primair niveau kan ICT zorgen voor meer efficiëntie. Ook de organisatie van leren verloopt sneller door ICT-middelen goed in te zetten en door de voorzieningen die er zijn optimaal te gebruiken. Maar hoe kun je ICT nu op de juiste manier gebruiken? Hoe teams van docenten en trainers daarbij ondersteunen?
Op deze vragen wordt verder ingegaan in deze vijf daagse training Didactische inzet van ICT. Je leert om vanuit een stevig fundament na te denken over de toepassing van ICT in jouw organisatie. Daarbij maak je bewuste keuzes tussen online en face-to-face leren.

Als je mee gaat doen aan deze training, betekent dit dat je ervoor kiest een investering in tijd te maken. Wie 100 uur investeert, kan de training met goed gevolg afronden.

Op 25 september 2020 zal bij Edufit een gratis kennismakingsworkshop  bij de Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs worden gegeven, waar deze vijfdaagse training onderdeel van is. Tijdens deze middag kun je kennismaken met  een aantal digitale werkvormen en daarmee een beeld krijgen van de Leergang.

 

9.30 – 17.00 uur

Maken van:

Open inschrijving

dag 1: Visie, didactiek en ICT

Visie van activerende didactiek

2 oktober

dag 2: Online lesgeven met webinar

Blended learning

6 november

dag 3: Flipping the classroom

E-learning

27 november

dag 4: ICT en recht Digitaal toetsen

15 januari

dag 5: Trends en ontwikkelingen

Mediawijsheid  29 januari

Wil je meer weten? Wil je inschrijven? Zie daarvoor onderstaande buttons. Voor andere vragen, neem contact met ons op.

Download opleidingsgids

Inschrijven