Terug naar: Home Educatie Didactiek Training Activeren met ICT

Educatie Centraal

training

Training Activeren met ICT

Docenten, Trainers, Bedrijfsopleiders, Onderwijskundigen, Onderwijsmanagers, ICT-ondersteuners
HBO+
12 februari t/m 16 april 2021 (zie agenda)
vrijdag 09:30 - 17:00
€ 1150,00 incl. btw
Gouda, Graaf Florisweg 30

In deze 4-daagse training leer je hoe je deelnemers kunt activeren met behulp van ICT.

De competentie Activeren staat in deze praktijktraining centraal:
Je leert om bij de uitvoering van jouw lessen en trainingen gebruik te maken van digitale tools. Je draait je hand niet meer om voor technische problemen en je leert om meer rendement te halen uit het smartboard. Om jouw deelnemers te activeren kijk je naar de mogelijkheden van VR en AR in de les en benut je de verschillende social media. Je kunt jouw onderwijs nog aantrekkelijker maken door gebruik te maken van gamification en door een eenvoudige digitale escaperoom te bouwen.

Onderzoek laat zien dat Informatie- en Communicatie-technologie (ICT) onderwijs aantrekkelijker en effectiever kan maken. Als ICT op de juiste manier wordt ingezet zorgt het er namelijk voor dat de motivatie van studenten toeneemt, de leerprestaties verbeteren en het leerproces efficiënter wordt.
Maar niet alleen op primair niveau kan ICT zorgen voor meer efficiëntie. Ook de organisatie van leren verloopt sneller door ICT-middelen goed in te zetten en door de voorzieningen die er zijn optimaal te gebruiken.
Maar hoe kun je ICT nu op de juiste manier gebruiken? Hoe ga je als docent / trainer om met technologische veranderingen of hoe kun je als onderwijskundige of opleidingsmanager teams van docenten en trainers daarbij ondersteunen? Welke tools kies je? Wat is een goede mix tussen analoge en digitale werkvormen? Hoe ga je om met technische storingen?
Al deze vragen worden behandeld in de Training Activeren met ICT.

Als je mee gaat doen aan deze training, betekent dit dat je ervoor kiest een investering in tijd te maken. Wie 80 uur investeert, kan de traning met goed gevolg afronden.

Op 25 september 2020 zal bij Edufit een gratis kennismakingsworkshop  bij de Leergang Didactiek, ICT en Onderwijs worden gegeven, waar deze training een onderdeel van is. Tijdens deze middag kun je kennismaken met  een aantal digitale werkvormen en daarmee een beeld krijgen van de Leergang.

9.30 – 17.00 uur

Maken van:

Open inschrijving

dag 1: Digitale leeractiviteiten

Ontwerpen van digitale leermiddelen

12 februari

dag 2: EHBO bij technische problemen

Omgaan met het digibord

5 maart

dag 3: Augmented en Virtual Reality

Social media tijdens de les

19 maart

dag 4: Gamification

Escape-the-classroom

16 april

Wil je meer weten? Wil je inschrijven? Zie daarvoor onderstaande buttons. Voor andere vragen, neem contact met ons op.

Download opleidingsgids

Inschrijven