Terug naar: Home Educatie Didactiek Leergang Docent Als Coach

Educatie Centraal

training

Leergang Docent Als Coach

Docenten beroepsonderwijs in de rol van SLB-er, tutor, mentor etc.
HBO+
November 2018 - November 2019
Donderdag (zie agenda)
€ 3575,00 (incl. btw)
Graaf Florisweg 30, Gouda

De Leergang Docent Als Coach is een 10-daagse opleiding voor docenten beroepsonderwijs in een begeleidende rol, zoals SLB-er, tutor, mentor, etc.
Je ervaart het belang van op de juiste manier gesprekken voeren met studenten en met collega’s. Aan de hand van verschillende werkvormen leer je hierover en oefen je hiermee.

De Leergang De docent als coach is met registratienummer Fsl7ZLKHm2 voor 300 registeruren gevalideerd door de registercommissie van registerleraar.nl. Via het lerarenregister kunnen leraren en docenten in het PO, VO en MBO, laten zien dat ze bevoegd en bekwaam zijn en dat ze hun professionele ontwikkeling op peil houden. Bij herregistratie wordt beoordeeld of de leraar in vier jaar tijd tenminste 160 uur aan professionalisering heeft gevolgd.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling van docent én student
Als docent beroepsonderwijs in de rol van SLB-er of mentor begeleid en coach je studenten ten behoeve van hun leerproces, studieloopbaan, etc. Tijdens deze leergang wordt dan ook gewerkt aan verdere ontwikkeling van de BDB-competentie ‘begeleiden’. Indirect staan door toepassing richting studenten ook de volgende studentencompetenties centraal: Communiceren, samenwerken, organiseren en innoveren. Daarnaast kun je de kennis en vaardigheden ook gebruiken om collega’s te inspireren. zo komen in de leergang Docent Als Coach vier niveaus naar voren:

  • De docent reflecteert op zijn eigen communicatie en denkt na over zijn verschillende vaardigheden, kwaliteiten en persoonlijkheid.
  • De docent past de begeleidingsvaardigheden toe bij het begeleiden van studenten.
  • De docent benut de werkvormen bij lessen of in gesprekken over de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten.
  • De docent kan zijn collega’s inspireren door over begeleiden en coachen te praten en dit toe te passen tijdens intercollegiale momenten.

De Docent Als Coach is een opleiding waarin je actief aan de slag zult gaan met gespreksvoering en coaching. In activerende cursusdagen met een grote variatie aan werkvormen zal je werken aan de competenties. Maar ook de toepassing in de praktijk is van groot belang, meedoen aan deze leergang betekent dat je een tijdsinvestering maakt. Met een tijdsinvestering van 300 uur kun je de leergang met goed gevolg afronden.

Edufit veelzijdig onderwijskundig advies- en trainingsbureau

De Leergang Docent Als Coach staat gepland in 2018-2019 en wordt in blokken van twee dagen gegeven op de volgende data:

9.30 – 19.00 uur 9.30 – 19.00 uur
Blok 1
Coachen in het onderwijs
Dag 1
15 nov 2018
Dag 2
13 dec 2018
Blok 2
Coachen op groei
Dag 3
17 jan 2019
Dag 4
14 feb 2019
Blok 3
Oplossingsgericht coachen
Dag 5
14 mrt 2019
Dag 6
18 april 2019
Blok 4
Coachen van kleine groepen
Dag 7
16 mei 2019
Dag 8
13 juni 2019
Blok 5
Coachend lesgeven
Dag 9
12 sept 2019
Dag 10
10 okt 2019

De examendag van de Leergang DAC staat gepland op donderdag 21 november 2019.

Op 11 oktober 2018 zal bij Edufit een gratis kennismakingsworkshop  bij de Leergang De  Docent als Coach  worden gegeven (zie agenda). Tijdens deze middag kun je kennismaken met de mogelijkheden van coachen in het onderwijs  en een beeld krijgen van de Leergang.

Wil je meer weten? Wil je inschrijven? Zie daarvoor onderstaande buttons. Voor andere vragen, neem contact met ons op.
Download opleidingsgids Inschrijven