visual

Arbeid & Gezondheid Centraal

Edufit verzorgt bijscholingen, workshops en trainingen voor bedrijfs- en verzekeringsartsen en andere arboprofessionals. De bijscholing vindt incompany plaats rondom thema’s over professioneel medisch handelen.

Deskundigheidsbevordering Bedrijfs- en verzekeringsartsen

Bekijk hieronder een aantal opties.

Workshop ‘Levensreddende handelingen’: BLS & AED voor artsen
Elk jaar worden ca. 16.000 Nederlanders getroffen door een circulatiestilstand. Slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers overleeft deze circulatiestilstand. Door het slachtoffer onmiddellijk te reanimeren en hierbij gebruik te maken van een AED kan dit percentage worden verhoogd naar 50 tot 70 procent. BLS staat voor Basic Life Support. In het eerste deel van deze workshop oefen je hoe je een volwassene met een circulatiestoornis op de best mogelijke manier kunt helpen. De docent traint jou om de stappen door te lopen wanneer je geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een circulatiestilstand. Je oefent in het beademen en hartmassages geven op verschillende poppen, met een opklimmende moeilijkheidsgraad. Het tweede deel van de workshop gaat over het toepassen van de AED. In het laatste deel van de workshop leer je o.a. hoe je de slachtoffers in een goede houding kunt leggen in moeilijke situaties.


Workshop ‘KANS’ 

Na deze workshop ben je op de hoogte van diagnose, behandeling en begeleiding van Klachten Arm Nek Schouder zodat je jouw cliënten adequaat kunt adviseren of doorverwijzen conform de NVAB richtlijn.


Workshop ‘Verzuim en verzuimregistratie’ 

Tijdens deze workshop werk je na een theoretische inleiding in een groep aan een verzuimanalyse. Tijdens het tweede dagdeel presenteer je deze analyse aan de andere groepen.


Training ‘Diagnostiek en directieve interventies bij psychische problemen’ 

Edufit verzorgt trainingen voor arboprofessionals in het begeleiden van werknemers met psychische klachten. In de praktijk blijkt dat psychische aandoeningen verantwoordelijk zijn voor gemiddeld 35% van de WAO-instroom. Om (bedrijfs)artsen te ondersteunen in de begeleiding van werknemers met psychische klachten en problemen is door de beroepsvereniging NVAB een professionele richtlijn opgesteld. Daarnaast is deze richtlijn bedoeld om de effectiviteit van de begeleiding verder te verbeteren. Tijdens de training wordt diagnostiek en een meer directieve begeleiding van werknemers met psychische klachten aangeleerd. Hierdoor kan de verzuimduur bekort worden en wordt er aandacht gegeven aan terugvalpreventie en verwijzen. De training bestaat uit een inleidend college en casuïstiek aan de hand van intervisie om maximale transfer van de richtlijn naar de eigen praktijk te verkrijgen.

Daarnaast kunnen wij je van dienst zijn met “Advies en onderzoek” op het gebied van werk en gezondheid.

Voor meer informatie en voor een offerte, neem contact met ons op.

tagcloud