Terug naar: Home Bewegen Zwemonderwijs Workshop ‘Variatie bij trimzwemmen’

Bewegen Centraal

workshop

Workshop ‘Variatie bij trimzwemmen’

Zwembadmedewerkers
In overleg te bepalen
MBO+
In overleg te bepalen
In overleg te bepalen
Incompany

Een inspirerende workshop voor zwembadmedewerkers die trimzwemlessen geven en die graag wat afwisseling willen. Wanneer je gaat starten met het ontwikkelen van de inhoud van de trimzwemlessen, betekent dit dat je gaat beslissen hoe de activiteit er precies uit gaat zien. Wat moeten deelnemers allemaal gaan doen?

Vaak vragen zwembadmedewerkers tijdens bijscholingen: ‘geef mij nieuwe oefenstof!’ Ze bedoelen vaak dat ze nieuwe bewegingen willen leren of andere aanbiedingsvormen willen krijgen. Dit leidt vaak tot teleurstellingen. De basisingrediënten zijn immers voor de meeste activiteiten wel bekend. Variatie en vernieuwing kan worden bereikt door kleine toevoegingen of aanpassingen te doen of bestaande elementen te vormen tot iets ‘nieuws’. Aansluiten bij de motieven van de deelnemers en daarbij werken met bouwstenen, kan de basis zijn voor heel veel nieuwe inspiratie.

Zorgen voor variatie houdt in dat je creatief om kunt gaan met de bouwstenen die je beschikbaar hebt voor je lessen. Je moet niet iedere les hetzelfde doen. Maar je hebt een relatief beperkt aantal middelen die je kunt gebruiken voor je lessen. Met deze middelen moet je creatief om kunnen gaan en dat is de basis voor deze workshop. Samen met je collega ga je aan de slag om daadwerkelijk nieuwe lessen of lesonderdelen te bedenken.

Voor meer informatie en voor een offerte, neem contact met ons op.